nieuws

UIT-tips voor het weekend van 27 t/m 30 juli

Hassailt in Hanzestad Hasselt
Hassailt in Hanzestad Hasselt
Autoblubbering in Lemelerveld, kunst in Giethmen, brocante aan de IJssel. Overijssel heeft weer veel in petto dit weekend.

Hassailt in Hasselt

Dit weekend zal Hasselt meer dan 180 oude schepen verwelkomen. Van donderdag t/m zondag vindt het maritieme evenement Hassailt plaats dat eens per vijf jaar wordt gehouden. Leuk voor het hele gezin, want naast klassieke schepen is er elke dag ook volop aandacht voor cultuur en amusement in de gezellige Hanzestad.

Kunstmarkt Giethmen

Rond de galerie van Aly Schutte in Giethmen wordt donderdag t/m zaterdag een kunstmarkt gehouden met kunstenaars uit het hele land. Ook de galeries van Eric Schutte en Anne-Christie Warner-Schutte zijn te bezichtigen. Open tussen 10.00 en 17.00 uur.

Mud Mania Lemelerveld

Mud Mania in Lemelerveld is racen met auto’s door een 50 meter lange blubberbak, oftewel autoblubbering. Opgevoerde auto’s moeten zoveel mogelijk meters zien te maken. Na elke ronde wordt de modder dieper. Welke auto het langst volhoudt? Ga het zaterdag zien.

Zomerbrocante aan de IJssel in Deventer

Wat is een mooiere locatie voor een brocante markt dan de historische binnenstad van Deventer? Zaterdag is het thema van ‘Brocante aan de IJssel’ Stoer, industrieel en design. Wandel door de pittoreske straatjes en laat je verrassen vanaf 10.00 uur.

Eschrit Koets’n Keerls door Tubbergen

De Koets'n Keerls maken zondag de Eschrit door Tubbergen. Tubbergen staat deze dag in het teken van paarden en rijtuigen van leden van de Twentse rijtuig-en arrenslee vereniging ‘de Koets’n Keerls’: de grootste menvereniging van Nederland. Het defilé start om 14.30 uur op het Raadhuisplein.

Zondagswandeling over de Woldberg bij Tuk

Loop zondag mee met een gids van Staatsbosbeheer over de Woldberg bij Tuk. Ontdek de invloed van de ijstijd en welke dieren en planten er leven en geleefd hebben. Wel even aanmelden als je mee wilt lopen. De start is om 13.30 uur.

Open Dag Heracles Almelo

Heracles-en voetbalfans zijn zondag welkom op de open dag in en rondom het Polman Stadion in Almelo. Vanaf 12.00 uur gaat het terrein open. Scoor handtekeningen van de spelers en trainers, speel Fifa op de PS, kom naar de spelerspresentatie, doe mee aan sportieve activiteiten en geniet van muziek, eten en gezelligheid.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.