nieuws

UIT-tips voor het weekend van 3 t/m 6 augustus

Deventer Boekenmarkt
Deventer Boekenmarkt
Wandelen op nieuwe plekken, snuffelen door oude boeken, of terug naar de vorige eeuw in Giethoorn? Wat ga jij doen dit weekend?

Dedemsvaria in Dedemsvaart

Het is Dedemsvaria. Tot en met zaterdag is er nog van alles te beleven in Dedemsvaart. Donderdag en vrijdag een braderie en vrijdag een Crea & Hobby Fair. Vast onderdeel op zaterdag is de autorodeo om 13.00 uur aan de Sponturfwijk. Bekijk het hele programma.

Fietstocht met gids naar Bad Bentheim

Fiets onder leiding van een ervaren Nederlandse gids van De Lutte naar Bad Bentheim. Langs oude steengroeves, het kuuroord en door de bossen naar het stadje Bad Bentheim met het Middeleeuws kasteel en romantische steegjes. Het vertrek is om 10.00 uur bij camping De Bergboer. Reserveren bij VVV De Lutte.

Excursie Waterpark Het Lankheet Haaksbergen

Zaterdag is er een rondleiding door Waterpark Het Lankheet in Haaksbergen. Wandel door rietvelden, bossen, broekbossen, oude beeklopen en essen die normaal niet toegankelijk zijn. Bezoek ook het boothuis en de houtvesterij. Start om 10.00 uur bij het Veldwerkcentrum.

Huisvlijtdag Giethoorn

Ga zaterdag in Giethoorn terug naar het dagelijkse leven van begin vorige eeuw tijdens de 'Huisvlijtdag' bij Museum Giethoorn. Vrijwilligers in klederdracht kloppen de bedden op, doen de was in de tobbe, maaien gras met de zeis en repareren de palingfuiken. Aanvang: 11:00 uur.

Open dag Go Ahead Eagles

Zaterdag van 12.00 tot 17.00 kunnen fans van Go Ahead Eagles hun hart weer ophalen tijdens de open dag in de Adelaarshorst in Deventer.
De trouwe supporters en andere belangstellenden kunnen genieten van optredens, sportieve activiteiten, handtekeningsessies en de spelerspresentatie. 

Deventer Boekenmarkt

De Deventer Boekenmarkt is een begrip. Met bijna 900 boekenkramen aan de IJsselkade en in de historische binnenstad is het boekenevenement uitgegroeid tot het grootste van Europa. Kinderboeken, poëzie, literatuur, strips, sport, geschiedenisboeken. Kom lekker neuzen vanaf 09.30 uur.

Openstelling St. Plechelmuskerk Saasveld

De St.Plechelmuskerk in Saasveld, met de gebrandschilderde ramen van de Oldenzaalse glazenier en kunstschilder Jan Schoenaker is zondag vanaf 14.00 uur open voor publiek. Een kerkenwacht geeft uitleg. Bezichtig ook de tuinen en maak een wandeling in het natuurgebied ‘De Twieg’.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.