nieuws

UIT-tips voor het weekend van 11 t/m 13 augustus

Gondelvaart Beltschutsloot
Gondelvaart Beltschutsloot
Gondelvaart, Wiedepop en bloemenpracht. Ga lekker op ontdekkingstocht door Overijssel dit weekend. Er is genoeg te doen.

Gondelvaart Belt-Schutsloot

Het is feest in Belt-Schutsloot. Kermis, exposities en familiespelen, maar het hoogtepunt is de gondelvaart op vrijdagavond. Om 21.00 uur ontsteken de gondels de verlichting en varen ze door de kanalen. Leuk om te zien vanaf de kant, maar nog leuker met een bootje vanaf het water.

Fietsexcursie door Paasloo en de Weerribben

Fiets zaterdag mee met de fietsexcursie van 20 kilometer door Paasloo en de Weerribben. Start is om 13.15 bij de kerk in Paasloo. Bekijk het kerkje uit 1336, het graf van dichter J.C. Bloem, de kunstbunker, de eendenkooi, de tjaskermolen en de Tonmolen. Wel even opgeven.

Den Alerdinck Zomerfair in Laag Zuthem

Kom vrijdag, zaterdag, zondag proeven, shoppen en genieten op de Den Alerdinck Zomerfair! Bij Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem staan 90 stands met woonaccessoires, lekkernijen, serviezen, kleding, sieraden, tuindecoraties en cadeau-ideeën. Open van 10.00 tot 18.00 uur.

Flora Ootmarsum

Vrijdag start Flora Ootmarsum. Tot en met 20 augustus kun je bij het Openluchtmuseum Ootmarsum genieten van fuchsia's, dahlia's en bijzondere kuipplanten op een terrein met karakteristieke gebouwen, bruggetjes, vijvers en boompartijen. Open van 10.00 uur tot 17.00 uur

Scootmobiel IJsselbiënnale Tocht

Zaterdag is er een scootmobieltocht langs de IJsselbiënnale Kunstwerken rond Deventer. De tocht start om 14.00 uur op Het Vogeleiland en is toegankelijk voor scootmobielen die minimaal 12 km per uur kunnen rijden. Tijdens de tocht wordt uitleg gegeven bij de Kunstwerken. Wel even opgeven.

Wiedepop Giethoorn

Muziekfestival Wiedepop is er klaar voor. Vanaf zaterdag 18.00 uur starten op vier locaties in Giethoorn optredens van bands in verschillende muziekstijlen. Het dak gaat eraf bij De Fanfare, De Sloothaak, De Grachthof en Smit’s Paviljoen.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.