Zwolle heeft goedkoopste terrassen van Nederland

Voor een goedkoop drankje op het terras, moet je in Zwolle zijn. De provinciehoofdstad is namelijk de goedkoopste terrasstad van Nederland, blijkt uit een onderzoek van Van Spronsen & Partners. De gemiddelde prijs voor een rondje op een Zwols terras is 21 euro.

Daarmee is de prijs 2,34 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar, maar Zwolle is wel voor het eerst de goedkoopste terrasstad van Nederland. Het rondje dat onderzocht is bestaat uit twee koffie, twee fris, twee bier en twee glazen rosé. 

Met name liefhebbers van rosé kunnen het beste naar Zwolle komen. De gemiddelde prijs bedraagt 3,50 euro. Zwolle heeft Nijmegen ingehaald. De Gelderse stad was van 2011 tot en met 2014 de goedkoopste terrasstad van Nederland, maar de prijzen stegen daar hard.

Enschede iets duurder

In Enschede kost een rondje gemiddeld 21,53 euro. De stijging is met 0,8 procent minder dan in Zwolle, maar de prijs is wel hoger. Enschede staat op de zestiende plaats op de ranglijst. Vorig jaar stond de stad nog op de veertiende plaats.

Amsterdam blijft de duurste terrasstad van Nederland. Een rondje kost daar 24,15 euro, ruim drie euro meer dan in Zwolle.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle Horeca Terras IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: