nieuws

Maurits Lammertink van Parijs naar Boxmeer: "Koffer niet eens uitgepakt"

Wie denkt dat wielrenners na de Tour de France even rust kunnen nemen, komt bedrogen uit. Een dag na de grootste wielerwedstrijd stond gisteravond ook Maurits Lammertink uit Harbrinkhoek alweer aan de start.
Lammertink reed zijn eerste Tour en eindigde op plek 70. Hij was rechtstreeks van Parijs naar Boxmeer gereden. "De koffer is nog niet eens uitgepakt."

Geweldig om mee te maken

Hij kijkt dan ook met een goed gevoel terug op zijn eerste Tour: "Super, het was echt geweldig om mee te maken. Wel heel pittig, maar ik ben blij dat ik toch Parijs heb gehaald." Tijdens de Tour had hij geen twijfels of hij Parijs zou halen, maar vooraf wel: "Je weet niet hoe zwaar het gaat zijn. Al met al viel het wel mee, maar je moet wel heelhuids in Parijs nog aankomen. En het is allemaal gelukt."
Lammertink was vooral aan het einde van de Tour veel in beeld in aanvallen. "Dat was ook het doel, om aanvallend te rijden. Dat wilde de ploeg ook graag van mij, dat heb ik geprobeerd. Helaas heeft het geen echte resultaten opgeleverd, maar daar gaan we in de toekomst voor."
In de video het hele gesprek met de renner van Katusha, gisteravond in Boxmeer.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.