nieuws

VVD Almelo: "Huidig college moet financiële problemen aanpakken"

Bouwkundige oplevering nieuwe stadhuis Almelo
Bouwkundige oplevering nieuwe stadhuis Almelo
De VVD in Almelo wil dat het huidige college van burgemeester en wethouders een plan bedenkt om de financiën van de stad weer op orde te krijgen. Het college wil de financiële rekening doorschuiven naar een nieuwe bestuursperiode. Dit noemt de VVD onaanvaardbaar.
"We zien dat ruim een kwart van de noodzakelijke bezuinigingen uit deze bestuursperiode, namelijk 5,4 miljoen van de 19,8 miljoen euro, al wordt doorgeschoven naar de volgende bestuursperiode", zegt VVD-fractievoorzitter Jemy Pauwels. 
"Als daar bovenop ook nog eens een tekort van 2,5 miljoen euro komt, dan kan een volgende raad en college niet met een schone lei beginnen maar wordt er doorgemodderd", vervolgt hij. 

Ingrijpen noodzakelijk

Grote kostenpost in Almelo is het sociaal domein, dat een tekort van 1,8 miljoen euro veroorzaakt. Ook het aantal bijstandsgerechtigden stijgt. De raadsfractie wil daarom ingrijpen. "We moeten meer gaan inzetten in het voorkomen van zorg en armoede."
"Wij willen dat het college er in de komende vijf maanden nog alles aan doet om dit tekort grotendeels weg te werken, dat zijn ze aan de Almelose samenleving verplicht." De VVD zal niet instemmen met het accepteren van het tekort.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.