Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding in Deventer (UPDATE)

De politie heeft afgelopen nacht twee waarschuwingsschoten gelost bij een aanhouding aan de Menstraat in Deventer.

Na het lossen van de waarschuwingsschoten konden vier mannen van 24 tot 30 jaar worden in gerekend. Zij komen uit Hoogeveen, Deventer en Noordscheschut. Het viertal wordt verdacht van poging inbraak in een woning aan de Damastbloem in Twello.

Agenten waren net vanuit Deventer onderweg naar de inbraakmelding in Twello. Nog in de stad zelf zagen ze een verdachte auto rijden die voldeed aan het signalement. Het voertuig reed in de richting van het Deventer uitgaansgebied, de politie reed er achteraan.

Waarschuwingsschot

Inmiddels was het de agenten duidelijk geworden dat de eigenaar van de auto bekend stond als woninginbreker, vluchtgevaarlijk was en standaard verzet pleegt bij zijn aanhouding. Met die wetenschap lieten de agenten de auto stoppen in de Menstraat in Deventer. De inzittenden stapten uit de auto en wilden vluchten. Om dat te voorkomen losten agenten een waarschuwingsschot.

Twee verdachten bleven staan en werden gelijk aangehouden. De andere twee probeerden nog weg te komen, maar dat mislukte. Ze zijn ook opgepakt. 

Vuurwapen

In de auto is een vuurwapen en inbrekerswerktuig gevonden. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek.  

Deel dit artikel: