nieuws

Slachtoffer bungeejump Truckfestijn: 'Ik praat en lach weer'

Ongeluk op Truckfestijn in Balkbrug
Ongeluk op Truckfestijn in Balkbrug
Het gaat naar eigen zeggen 'naar omstandigheden goed' met Bjorn Dragt (27) uit Dedemsvaart, zo schrijft hij op Facebook. Tijdens het Truckfestijn op 8 juli in Balkbrug viel hij 7 à 10 meter naar beneden, nadat zijn bungeejumptouw was geknapt. Met ernstige en gecompliceerde verwondingen is hij toen per ambulance met spoed naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle vervoerd.
Bjorn laat in zijn bericht weten dat hij volledig van de beademing af is en niet meer op de intensive care en ook niet meer op de medium care ligt. Op dit moment ligt hij op de traumatologie-afdeling van het Isala-ziekenhuis in Zwolle.

Lange weg te gaan

Inmiddels is hij al verschillende keren geopereerd. "18 juli heeft de chirurg mijn linkerarm weer aan elkaar gezet en drie dagen later ben ik geopereerd aan beide onderbenen. Dit is volgens de chirurg goed gelukt en waarschijnlijk kan ik weer lopen, al moet ik nog twaalf weken wachten om alles te belasten", schrijft Bjorn in zijn bericht.  
Langzaam maar zeker gaat het steeds iets beter, maar er is nog een lange weg te gaan. Maar hij ziet het positief in: ''Het gaat naar omstandigheden hartstikke goed met mij. Ik praat en lach weer.''

1200 WhatsApp-berichten

In de tussentijd heeft Bjorn duizenden berichtjes ontvangen van mensen, maar vanwege zijn zware hersenschudding heeft hij ze nog niet kunnen beantwoorden. ''Doordat ik een zware hersenschudding had, heb ik ook nog geen zin aan mijn telefoon. En dus ook nog niks gelezen. Ik wil iedereen alvast bedanken voor alle kaartjes en meer dan 1200 WhatsApp-berichten. En natuurlijk de Facebook-berichten (die zijn niet te tellen).''
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.