nieuws

Diefstal bij klaarlichte dag in Zwolle, Raalte en Hengelo

Onder de Loep
Onder de Loep
Op een maandagmiddag werden 3 merkzonnenbrillen gestolen bij een opticien in Zwolle. Wie heeft dit op zijn of haar geweten? In het opsporingsprogramma Onder de Loep vraagt de politie om uw hulp en tips in deze en een groot aantal andere zaken.

Enschede, scooterdiefstal door onbekende man

Op vrijdagmiddag 12 mei steelt een man een scooter vanaf het H.J. van Heekplein. De fiets waarop hij is gekomen en die na de diefstal achterblijft, wordt later opgehaald door een andere onbekende man. Beelden van de diefstal en de onbekende mannen komen in de uitzending aan de orde.

Raalte, zakkenrolster actief in winkel

Op donderdag 9 maart doet een vrouw boodschappen bij de HEMA aan de Grote Markt in Raalte. Terwijl de vrouw kleding bekijkt, steelt een andere vrouw ongemerkt de portemonnee uit haar tas die om haar schouder hangt. De brutale diefstal en de vrouw die de portemonnee steelt zijn op bewakingsbeelden vastgelegd. Deze worden in de uitzending getoond.

Deventer, fraude lotto

Op zondagmiddag 14 mei haalt een onbekende man een oplichtingstruc met lottoformulieren uit bij een supermarkt aan de Constantijn Huygensstraat. De man staat duidelijk op bewakingsbeelden die in de uitzending worden getoond.

Zwolle, diefstal bril bij opticien

Op maandagmiddag 8 mei steelt een onbekend stel 3 dure merkzonnebrillen bij een opticien aan de Diezerstraat. Het onbekende stel en de diefstal staan duidelijk op bewakingsbeelden.

Hengelo, diefstal pinpas

Op zondagmiddag 7 mei werd een man ongemerkt bestolen van zijn pinpas bij een bouwmarkt aan Het Plein. Wanneer hij de winkel verlaat wordt hij aangesproken door een man die hem de weg naar Maastricht vraagt. Korte tijd later werd en geld van zijn rekening gepind in Borne en Apeldoorn. In de uitzending worden beelden getoond van de onbekende man die het slachtoffer aansprak en de man die geld opnam van zijn rekening.

Almelo, man loopt oogletsel op bij conflict

Een 27-jarige inwoner van De Bilt liep op zaterdagochtend 8 april letsel aan zijn oog op bij een conflict op het Amaliaplein. De man stond op straat met een groepje anderen wanneer en een snorscooter met twee opzittenden nadert. Deze stoppen en er ontstaat een woordenwisseling en handgemeen. Later wordt het 27-jarige slachtoffer in zijn gezicht gestoken met een glas door de bijrijder van de scooter. Hierbij loopt hij ernstig letsel op. Van de woordenwisseling en het handgemeen zijn bewakingsbeelden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.