nieuws

Politie voelt zich niet bedreigd door Nijverdaller, vrijspraak geëist

De officier van justitie vroeg om vrijspraak tegen de Nijverdaller
De officier van justitie vroeg om vrijspraak tegen de Nijverdaller
De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Almelo vrijspraak geëist tegen een 53-jarige man uit Nijverdal, die de politie twee jaar geleden telefonisch heeft bedreigd.
De man uit Nijverdal stelde in 2014 zijn huis ter beschikking aan een 'ontspanningsvereniging', een groep jongeren die in zijn woning drugs gebruikten en computerspelletjes speelden. Op 4 januari 2015 ging het mis. De 53-jarige werd slachtoffer van een steekpartij en moest gewond naar het ziekenhuis.

Woning overhoop gehaald

Bij thuiskomst bleek zijn woning overhoop gehaald door de politie. De woning was een puinhoop en diverse spullen werden in beslag genomen, waaronder de computer met foto's van zijn vaders begrafenis. Ook het tafelzilver uit de erfenis werd meegenomen. "Toen werd het me allemaal te veel", vertelde de man tijdens de zitting.
In zijn boosheid belde hij de politie en vertelde tegen een medewerkster: "Laat geen auto langs de Grotestraat rijden, want ik schiet ze naar de tering." Later bood hij zijn excuses aan toen andere politieagenten hem belden. "Ik was gewoon emotioneel."

Geen aangifte

De officier van justitie constateerde dat geen van de politieagenten aangifte deed tegen de man. Ook gaf niemand aan zich bedreigd te voelen. Volgens de officier is er daarom geen enkele reden om de inwoner uit Nijverdal te veroordelen. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.