nieuws

Elliott Advisors en AkzoNobel voor de rechter om toekomst president-commissaris Burgmans

Vestiging van AkzoNobel in Hengelo
Vestiging van AkzoNobel in Hengelo
Aandeelhouder Elliott Advisors en AkzoNobel staan vandaag voor de rechter. Elliott wil via een kort geding een buitengewone aandeelhoudersvergadering afdwingen, waarbij kan worden gestemd over het ontslag van president-commissaris Antony Burgmans. AkzoNobel kondigde eerder deze week een buitengewone aandeelhoudersvergadering aan, maar de toekomst van Burgmans staat niet op de agenda.
Elliott is boos over de gang van zaken rond de poging van het Amerikaanse PPG Industries om AkzoNobel over te nemen. Akzo hield de boot af en Elliott probeerde zelfs via de rechter vanwege de resolute afwijzing van het overnamebod. 
De aandeelhouder heeft de afgelopen maanden verschillende keren aangedrongen op een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarbij het lot van Burgmans op de agenda zou staan. Akzo is nu aan een deel van die wens tegemoetgekomen door zo'n vergadering te organiseren. Maar de toekomst van Burgmans staat niet op de agenda.
Het bedrijf kondigde wel aan dat Burgmans aan het eind van zijn derde termijn, in april, zijn functie zal neerleggen. Elliott neemt daar geen genoegen mee en probeert vandaag via de rechter alsnog een vergadering af te dwingen waar over de toekomst van de president-commissaris kan worden gestemd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.