nieuws

Ruim jaar cel voor Deventer ondernemer voor grootschalige oplichting leveranciers

Cel voor oplichting
Cel voor oplichting
De rechtbank in Zwolle heeft 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot vijftien maanden cel, omdat hij hij meerdere groothandelaren in levensmiddelen heeft opgelicht. De totale schade voor de getroffen bedrijven is meer dan een half miljoen euro.
De man deed dat met zijn bedrijf DEV-Impex BV uit Deventer. De groothandel in levensmiddelen stond bekend als een betrouwbaar bedrijf dat altijd keurig rekeningen voldeed. Dat veranderde na een overname in 2012 door de inmiddels spoorloos verdwenen man.
Hij bestelde meteen na de overname grote partijen drank, rookwaar en snoep maar betaalde daar niet voor. Daardoor ging het bedrijf binnen de kortste keren failliet.
Na het faillissement bleek dat de administratie was verdwenen en het bedrijfspand nagenoeg leeg stond. De man zit vermoedelijk ergens in Duitsland, maar waar is onduidelijk. Hij verscheen twee weken geleden ook niet voor de rechter.
Het is niet de eerste keer dat hij door een rechtbank in Nederland wordt veroordeeld voor oplichting en valsheid in geschrifte. Het Openbaar Ministerie heeft aangekondigd dat de man nog kan rekenen op een ontnemingsvordering van zo'n 546.000 euro.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.