Grote brand bij sloopbedrijf Hein Heun in Enschede (UPDATE)

Bij sloopbedrijf Hein Heun in Enschede is vanochtend vroeg brand uitgebroken. Al snel ging het om een uitslaande brand en schaalde de brandweer op om meer materieel naar de Binnenhaven te krijgen. De rook is in de verre omtrek te zien.

De eerste melding van de brand kwam rond kwart voor vijf vannacht. Twee hallen van ongeveer 70 bij 20 meter staan in brand. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere gebouwen. De brandweer adviseert iedereen in de omgeving om deuren en ramen gesloten te houden.

"In de hallen liggen bouwmaterialen en er komt veel rook vrij", aldus Irene Mazeland van Brandweer Twente. "De rook trekt redelijk omhoog en richting Oldenzaal. We zijn in actie gekomen met vier blusvoertuigen, twee hoogwerkers en ook wordt er water vanuit de haven naar de brand gepompt. In totaal zijn er 40 mensen bezig met het bestrijden van de brand."

Rond half zeven meldde de brandweer dat een aantal blusvoertuigen en een hoogwerker weer terug gingen naar de kazerne en dat de brand verder wordt geblust met twee blusvoertuigen en een hoogwerker.

Deel dit artikel: