nieuws

Vrijwilligersploeg SV Terwolde jubileert met 100ste oefenwedstrijd GA Eagles; 'supertrots'

Van het Spaanse Valencia tot Al Jazira Club en het Schotse Dunfermline. De vrijwilligers van SV Terwolde vieren morgen bij GA Eagles-Westerlo een bijzonder jubileum.
De vrijwillige gastheren staan voor de 100ste keer garant voor gastvrijheid op sportcomplex Woldermarck. Al sinds 1991 doet GA Eagles de voorbereiding in Terwolde. Trainen, eten, besprekingen en dus ook wedstrijden spelen.

Voldaan gevoel

Morgen tegen het Belgische Westerlo dus de jubileumeditie. "En dat maakt ons supertrots", zegt Teun Jansen, één van de vele vrijwilligers. "Het mooiste is dat we dit samen doen", zegt collega Hans Kruitbosch. "De vrijwilligers, maar ook met onze hoofdsponsor en GA Eagles. Dat geeft een heel voldaan gevoel."
De velden op Woldermarck, liefkozend klein Milanello genoemd, liggen er prachtig bij. De maaiploeg doet goed werk. De speeltuin voor de kinderen - in Terwolde wordt aan alles gedacht - wordt aangeharkt. In het clubhuis staat Wil Jansen achter de bar voor koffie, fruit en joghurt met muesli voor de spelers. "Het is elk jaar weer leuk om te doen. We krijgen ook heel veel waardering van GA Eagles."

Jongeren

Voor de 100ste wedstrijd tegen Westerlo moeten de laatste puntjes nog op de i worden gezet, maar dat komt helemaal goed. Daarna zullen nog vele oefenwedstrijden volgen, als het aan de vrijwilligers ligt. Op naar de volgende 100? "Als het aan mij ligt wel", zegt Hans Kruitbosch. "Ik hoop dat er na ons een lichting jongeren opstaat die het overneemt. Dat zou mooi zijn.".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.