nieuws

Nieuw Havenfestival zeker drie jaar in Almelo

Nadat in 2015 de stekker uit de Almelose Havendagen werd getrokken, bleef het twee jaar rustig in de haven. Dit jaar is er weer wat te beleven in het centrum van de stad, want het Havenfestival moet oude tijden doen herleven in Almelo.
Dat gebeurt wel met een andere insteek en een kleinere opzet, vertelt organisator Martin Kroeskop. "Er zijn geen boten aanwezig. Wel is er een mooi terras voor het stadhuis, is er een markt en worden er waterpolowedstrijden gespeeld in het water."

Havenfestival zonder boten

De boten ontbreken dit jaar in de Almelose haven. "We zijn in december pas begonnen met de organisatie. Eigenaren van boten zitten dan al helemaal vol, die krijg je niet meer", legt Kroeskop uit. 

Volgend jaar moeten de boten wel terugkeren in de haven. "We zijn al bezig om booteigenaren volgend jaar ook naar Almelo te laten komen. Maar dan praat ik alleen over oude boten. Dat zijn de enige boten die we willen hebben."

Zeker drie jaar Havenfestival

Daarmee verklapt Kroeskop dat het Havenfestival zeker drie keer georganiseerd zal worden. "Het is absoluut geen eenmalig evenement. Sponsoren hebben een contract voor drie jaar getekend, dus we gaan minimaal drie jaar aan de slag."
Voor de eerste editie rekent Kroeskop, mede door de matige weersverwachting, niet op veel bezoekers. "Ik verwacht drie tot vierduizend man. Dat zijn er niet veel. Normaal moet je tienduizend man hebben", stelt Kroeskop als doel voor de komende jaren.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.