nieuws

Raadsfracties willen opheldering over situatie bij Jeugdbescherming

Jeugdbescherming Overijssel
Jeugdbescherming Overijssel
De raadsfracties van Deventer Sociaal en Deventer Belang willen opheldering van het college van burgemeester en wethouders in Deventer over de situatie bij Jeugdbescherming Overijssel. Over de organisatie bestaat veel onduidelijkheid, toen deze week bleek dat het een tijdelijk certificaat heeft gekregen.
De twee Deventer partijen hopen dat het college opheldering kan geven. De gemeenteraad is niet op de hoogte gebracht van het feit dat Jeugdbescherming een 'overbruggingscertificaat' heeft gekregen tot november. 
Ook in Zwolle heerst onduidelijkheid over de situatie. Daar wil de voltallige gemeenteraad van wethouder Ed Anker weten wat er precies aan de hand is bij Jeugdbescherming. De Enschedese politiek heeft ook bij het college aan de bel getrokken.

Inzage in rapport niet mogelijk

De gemeente heeft geen inzage gekregen in het rapport over de problemen bij de organisatie. De partijen willen van het college weten op welke gronden de inzage is geweigerd. 
Directeur Hennie Kenkhuis van Jeugdbescherming Overijssel zei eerder dat het rapport niet bestemd is voor publicatie. Zelfs het ministerie heeft geen rapport ontvangen. 

Certificering op het spel

Niemand weet wat er precies aan de hand is bij Jeugdbescherming Overijssel. De instelling is verantwoordelijk voor zo'n tweeduizend kinderen, maar staat onder toezicht. Bij een herkeuring door het Keurmerkinstituut zijn problemen geconstateerd, waardoor certificering op het spel staat.
Gemeenten mogen alleen zaken doen met gecertificeerde instellingen. Voor november moet Jeugdbescherming Overijssel de zaken op orde hebben. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.