Beste vriend vermiste Haaksbergenaar: "Non-stop met de verdwijning bezig"

"Met ups en downs", dat is de eerste reactie van Thomas Unasi uit Haaksbergen op de vraag hoe het met hem gaat. De beste vriend van de vermiste Joey Hoffman uit Haaksbergen is naar eigen zeggen non-stop met de verdwijning van de drie Haaksbergenaren bezig.

"Wat er precies is gebeurd, is voor ons ook de vraag", vertelt Unasi. "Het enige wat wij weten, is dat Joey naar Turkije is gereisd. Hij wilde daar helpen bij het de bouw van het huis van zijn vrienden, maar ook een beetje vakantie vieren. Hij was nog nooit op vakantie geweest."

'Zijn vrienden' zijn Bjorn Breukers en zijn vrouw Sabahat Derya, eveneens uit Haaksbergen, die volgens Unasi al een paar maanden eerder naar Turkije waren vertrokken. Zij bouwen er een huis en Derya heeft er een nieroperatie ondergaan.

Taxi

Op zaterdag 8 juli lijkt Hoffman genoeg van zijn verblijf in Turkije te hebben. Volgens Unasi krijgen de ouders van de man een berichtje van Breukers en zijn vrouw, dat Hoffman met een taxi naar het vliegveld gaat om vervolgens terug naar Nederland te keren.

"Maar we weten niet eens of hij die taxi gepakt heeft", vertelt Unasi. "Misschien wel, misschien niet. En als hij die taxi wel heeft genomen, waar is hij dan terechtgekomen?"

'Heimwee'

Op de vraag waarom Hoffman ineens naar huis wilde, heeft Unasi geen antwoord. "Hij was nog nooit op vakantie geweest en hij was nu ver van huis. Misschien wilde hij wel gewoon weer terug naar Nederland."

Twee weken later lijkt ook het stel bij wie Hoffman op bezoek was van de aardbodem te zijn verdwenen. Vermoedens over beide vermissingen heeft Unasi wel, maar op laste van de politie mag hij daar niets over zeggen. Dat hoeft ook niet, vindt hij. "Haaksbergen is maar een klein dorp en er wordt nu al genoeg geroddeld."

Afgeraden door politie

Wel ontkracht hij de bewering dat familie van Hoffman naar Turkije is gereisd om daar aangifte te doen van de vermissing. "Nee, de familie zit thuis. De politie heeft ons juist afgeraden om naar Turkije te gaan, om onszelf niet in gevaar te brengen."

Voor nu is het vooral afwachten, vertelt Unasi. "We hopen dat ze alle drie in goede handen zijn en dat ze in goede gezondheid verkeren."

Meer over dit onderwerp:
vermissing Haaksbergen Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: