nieuws

Het goede nieuws deze week: wij zijn het best, lekkerst, goedkoopst en meest ontspannend (echt!)

Het goede nieuws van deze week
Het goede nieuws van deze week
Nieuws is niet vaak positief: we hebben deze week veel geschreven over ongelukken, branden en vermissingen. Gelukkig gebeuren er ook genoeg leuke dingen in de wereld. Daar willen we je graag aan herinneren! Daarom hebben we het goede nieuws van deze week voor je op een rij gezet.
Voor wie deze zomer het lekkerste ijs van Europa wil proberen, hoeft zeker geen vliegreis naar Italië te boeken. Dat ijs komt namelijk gewoon uit ons eigen Denekamp! De familie Kuiper van De IJskuip won dinsdagmiddag in Bologna in Italië de Europese finales van de Gelato World Tour, een wedstrijd tussen verschillende ijsmakers. Het Denekampse honingyoghurt-ijs met frambozen en walnoten viel daar als beste in de smaak. Wij mochten al even proeven!
En Overijssel heeft niet alleen het beste ijs van Europa, maar ook de beste fietskoeriers! Jonneke Sterke en Ruben Hiddink van Cycloon fietskoeriers uit Zwolle zijn zondag in Oostenrijk Europees kampioen fietskoerier geworden. Ze moesten het opnemen tegen zo'n 500 andere deelnemers uit verschillende landen. Erg knap!
En nu we toch lekker bezig zijn: in Zwolle vind je ook de goedkoopste terrassen van Eur... Oké, dat net niet, maar wel van Nederland! Uit onderzoek van Van Spronsen & Partners blijkt dat je in onze provinciehoofdstad het goedkoopst een rondje kunt geven. Het rondje bestaat dan uit twee koffie, twee fris, twee bier en twee glazen rosé en je betaalt daarvoor 21 euro. Dat nieuws is een rondje waard, toch?
Houden de lijstjes al op? Wat ons betreft niet! Wij weten natuurlijk allang dat onze provincie de mooiste, leukste en beste is en we zien graag dat mensen van buiten de provincie dat óók ontdekken. Zoals de Fietsersbond, die concludeert dat de gemeente Rijssen-Holten na de Limburgse gemeente Bergen de meest ontspannen plek is om te fietsen. En er staat nog een Overijsselse bestemming in de top drie, want Losser heeft, samen met Ameland, de derde plek bemachtigd. Hup, met z'n allen die fiets op, dus!
En wie weet wordt de Enschedese daklozenjas van modeontwerper Bas Timmer ook wel de beste van Nederland. De 'sheltersuit' is namelijk genomineerd voor de finale van de Dutch Design Awards van dit jaar. Dat is een jas waaraan een slaapzak is geritst. Het biedt dakloze mensen bescherming tegen het weer. Inmiddels zijn er zo'n 1200 van uitgedeeld. De jassen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, meestal vluchtelingen. De winnaars van de Dutch Design Awards worden bekendgemaakt op 28 oktober, als afsluiting van de Dutch Design Week in Eindhoven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.