nieuws

Panne voor splinternieuwe Centrumbus Deventer

Hij rijdt nog geen maand en heeft nu al pech. De elektrische Centrumbus in Deventer kreeg vanmiddag kortsluiting in de straat Op de Keizer. Coördinator Emile Hartog: "Het loopt niet helemaal op rolletjes."
"Het begon te smeulen, en toen deed de bus het niet meer zo lekker." De brandweer moest eraan te pas komen. Die heeft de bus volgespoten met poeder. Volgens Hartog is de binnenkant van de splinternieuwe bus geruïneerd.
"Gelukkig zat er niemand in. Terwijl het de hele dag heel druk is geweest."

Afgesleept

"We rijden nu een maand en we hebben nu al voor het eerst ellende. Hij staat nu bij de centrumgarage, en wordt zo afgesleept." Gelukkig hebben ze een reservebus. "We rijden in principe maar met één bus, maar we hebben er nog één. Die rijden om en om." 

De elektrische bus rijdt sinds 1 juli rondjes door het centrum, zodat het beter bereikbaar is voor toeristen en mensen die slecht ter been zijn.

Constructiefout
Hartog is bang dat het om een constructiefout gaat. "Ik ben geen techneut natuurlijk, maar ik denk dat het gaat om een fout in de aanleg. Dus de andere bus moet ook wel even bekeken worden."
De bus heeft alleen gesmeuld, hij ging niet helemaal in de fik, zegt Hartog. Volgens de brandweer was de accu oververhit geraakt. Het bestuur van Centrumbus baalt. "Het loopt niet helemaal op rolletjes. We zijn niet echt blij op het moment."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.