nieuws

Enschede loopt langzaam warm voor voetbalfeest OranjeLeeuwinnen

Enschede maakt zich op voor een voetbalfeest. De draaiboeken om alles rondom de wedstrijd van de Oranje leeuwinnen donderdagavond in goede banen te leiden liggen klaar, en de Oranjekoorts neemt langzaam toe in de binnenstad.Â
Deventer blikt terug op een boost voor de stad met de wedstrijden van het EK vrouwenvoetbal, maar Enschede moet er nog naartoe groeien. Donderdagavond kwart voor negen spelen de Nederlandse vrouwen in de Grolsch Veste de halve finale tegen Engeland. 

Nog geen stormloop

Eetcafé CP mag zich tijdens het toernooi het officiële fancafé van de stad noemen, maar een echte stormloop heeft eigenaar Tom Kuipers nog niet meegemaakt. "Het begin van het toernooi was erg rustig."
Bij de eerste wedstrijd van de Oranje leeuwinnen waren er drie mensen aanwezig om te kijken, vertelt Kuipers. Terwijl hij afgelopen zaterdag opeens een café vol supporters had. "Als ze dan gaan winnen, dat is typisch Nederlands, dan komen ze wel." Aanstaande zondag verwacht Kuipers dan ook veel supporters die komen kijken in het fancafé. 

Fanwalk

Tijdens eerdere wedstrijden in Utrecht en Doetinchem ontstond er spontaan een nieuwe traditie. Een wandeling van de fanzone naar het stadion, waarbij fans van beide teams mee lopen. Enschede heeft besloten om ook een zogenoemde 'fanwalk' te organiseren. 
Omdat dit niet vooraf in de draaiboeken stond hebben politie, gemeente en de KNVB vanmorgen nog overlegd hoe ze dit zo goed mogelijk kunnen laten verlopen. "Vooral organisatorisch moet alles helder zijn. Welke route wordt er gelopen, welke wegen moeten worden afgezet... Dat moet je allemaal van te voren goed voorbereiden", vertelt Catriene van den Akker van Enschede Promotie.

Hollandse hits

Terwijl voetballiefhebbers de wedstrijd donderdag in de fanzone op grote schermen kunnen volgen, is er donderdag ook een muziekfeest gaande in de binnenstad.
Op de Oude Markt komt het Nederlandstalige repertoire aan bod tijdens de Grolsch Summer Sounds. Onder andere Jannes, Maikel ten Voorde en Lyse Hille treden op. "Dat is dan ook wel weer een leuke bijkomstigheid", aldus Catriene van den Akker van Enschede Promotie. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.