nieuws

CSI Ommen van start met sterkste deelnemersveld ooit

Paardensportevenement CSI Ommen, dat vandaag is gestart, heeft nog nooit zo'n sterk deelnemersveld gehad als de editie van dit jaar. Er staan maar liefst achttien ruiters uit de top honderd van de wereld aan de start van het paardensportevenement bij de stallen van Schuttert in Stegeren.
"Het is echt ongelooflijk hoeveel ruiters uit de wereldtop hierheen komen", vertelt Hendrik Jan Schuttert trots.
Onder meer de winnaar van Olympisch goud in Londen en de winnaar van het zilver tijdens de Olympische Spelen in Rio staan aan de start. "En de hele Nederlandse top is hier. Echt fantastisch."

Dubbeldam ontbreekt

Een belangrijke naam ontbreekt op de startlijsten: Jeroen Dubbeldam. "Helaas", zegt Dubbeldam. "Mijn toppaard Zenith heeft een pauze. Ik heb wel een groepje nieuwe paarden, maar die moet ik eerst beter leren kennen om hier aan de start te kunnen komen. Wat dat betreft is het net te vroeg."
Dubbeldam komt al jaren naar CSI Ommen, maar moet dit jaar noodgedwongen overslaan.

Meer dan paardensport alleen

Niet alleen paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen op het terrein in Stegeren.
"De kracht van CSI zijn de shows," aldus Schuttert. "Het is ook aantrekkelijk voor niet-paardenliefhebbers. Topsport is hier, maar er is ook een fair, feestavonden, winkeltjes... Er is van alles omheen."

Thuisvoordeel
Hendrik Jan Schuttert start deze week zelf ook, net als zijn broer en tevens titelverdediger Frank. Of ze gebruik kunnen maken van wat thuisvoordeel? "Nou, er starten zo veel wereldtoppers", lacht Hendrik Jan.

"Het wordt niet makkelijk. Een plaats in de subtop zou mogelijk moeten zijn. Maar ik ben vooral benieuwd naar Frank. Hij won de grote prijs hier vorig jaar en is de laatste tijd goed in vorm. Hij behoort tot de kanshebbers voor zondag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.