nieuws

GGD IJsselland deelt condooms uit aan jongeren bij vakantiebus station Zwolle

De busactie levert positieve reacties op
De busactie levert positieve reacties op
Jongeren die vanaf de achterzijde van station Zwolle met de bus vertrekken naar een zonnige bestemming, gaan voorbereid op pad. GGD IJsselland zwaait deze maand elke maandag en vrijdag de jongeren uit. Nadat condooms en gadgets zijn uitgedeeld.
Jongeren hebben sneller seks op vakantie, maar bij bijna de helft van de jongeren liggen geen condooms in de koffer. Zo laat GGD IJsselland weten.
Na de vakantie ervaart de soa-poli van de GGD een piek in het aantal consulenten. In populaire vakantielanden komen soa- en hiv-infencties vaker voor dan in eigen land. 

Ommen

Het station van Zwolle is niet enige plek waar jongeren gratis condooms voor hun vakantie kunnen scoren. Ook jongeren op camping Dennenoord in Ommen krijgen les in veilig vrijen. De jongeren worden door middel van een quiz getest op hun sekskennis.
Mochten jongeren niet met de bus gaan, maar het vliegtuig pakken, dan adviseert de GGD om condooms in de handbagage mee te nemen. De vrieskou in de laadruimte van het vliegtuig kan de condooms aantasten. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.