nieuws

Medewerker van Syntus die mishandeld werd in Oldenzaal vandaag weer aan het werk

Station Oldenzaal
Station Oldenzaal
De medewerker van vervoersmaatschappij Syntus, die afgelopen nacht door drie mannen werd mishandeld op het station in Oldenzaal, is vandaag weer aan het werk gegaan. Dat laat een woordvoerder van Syntus weten.
De politie wist al vrij snel de identiteit van één van de drie verdachten. Bij de worsteling wist een Syntus-medewerker de jas van de man te pakken te krijgen en daar bleek het identiteitsbewijs van de man in te zitten. Bovendien zijn beelden van camera's uit de trein aan de politie gegeven. 

Plaatsbewijzen

Het drietal werd gisteravond om 23.15 uur voor de eerste keer gezien op het perron in Hengelo. Ze stapten in eerste instantie niet in. Een uur later, toen de trein naar Oldenzaal en weer terug naar Hengelo was gereden, stapten ze wel in. Besloten werd onderweg naar Oldenzaal hun plaatsbewijzen te controleren.
Die bleken te kloppen, maar eenmaal in Oldenzaal wilden de mannen de trein niet verlaten. Daarop ontstond een worsteling, waarbij de Syntus-medewerker werd geschopt en geslagen. De verdachten gingen er per fiets vandoor richting de wijk Zuid-Berghuizen. Van het voorval is vannacht nog aangifte gedaan bij de politie.

Wat stram

Het slachtoffer heeft bezoek gehad van zijn werkgever. Volgens een woordvoerster van Syntus is de man wat stram, maar wilde hij vandaag wel weer gewoon aan het werk gaan.
In de afgelopen zeven maanden was de mishandeling het derde incident op de lijn Zutphen - Oldenzaal. De andere twee waren een lichte mishandeling en een bedreiging. De woordvoerster van Syntus laat weten dat het aantal incidenten afneemt, mede door de invoering van een reisverbod voor notoire ordeverstoorders.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.