nieuws

Rechtszaak van Almeloër die verdacht wordt van overval op snackbar en apotheek uitgesteld

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
De rechtszaak van de 23-jarige man uit Almelo is uitgesteld, omdat er een behandeladvies moet worden opgemaakt. De man wordt verdacht van twee gewapende overvallen; op een cafetaria in Nijverdal en een apotheek in Hengelo.
Tegen een 30-jarige dakloze medeverdachte is een gevangenisstraf van anderhalf jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist.
De overval op de cafetaria aan de Wilhelminastraat in Nijverdal afgelopen april mislukte. De eigenaar wist de met een zaag gewapende overvaller buiten de deur te houden en te verdrijven.

Medicijnen

De ooit zo succesvolle muziekstudent kampt met een pijnlijke rugafwijking en raakte verslaafd aan zware pijnstillers die hem werden voorgeschreven. Hij nam uiteindelijk zulke enorme hoeveelheden in dat deskundigen letterlijk stomverbaasd waren.
De verslaving was ook de reden dat de man in september 2014 gemaskerd en gewapend een apotheek in Hengelo overviel. Hij dwong een medewerkster tot de afgifte van een hoeveelheid pijnstillers en verdween spoorloos.

DNA

De overval bleef jarenlang onopgelost. De politie vond enkel het masker van de overvaller, maar kon niets met de DNA-sporen die daarop werden aangetroffen. Na de overval in Nijverdal werd de man opgepakt. Hij moest zijn DNA afstaan en dat leverde een match op met de daad uit 2014.
De verdachte heeft beide overvallen bekend. Uit een slachtofferverklaring van de overvallen medewerkster blijkt dat de impact op haar leven groot is, sinds de overval heeft ze overal pijn.

Dakloos

Volgens de officier van justitie werd de mislukte beroving in Nijverdal door beide verdachten bedacht. Beiden konden wel geld gebruiken. De 30-jarige dakloze zou 24 blikken bier per dag in combinatie met sterke drank drinken.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak van de 30-jarige. De verwachting is dat de zaak tegen de muziekstudent niet langer dan drie maanden op zich laat wachten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.