nieuws

Schouwinksplein in Enschede kleurt oranje: 'Doen we voor de mannen ook'

Buurvrouwen Betsie en Wilma waren er maandag snel uit: als wij ons pleintje voor het mannenvoetbal altijd versieren, dan moeten we dat voor de vrouwen ook zeker doen. Dus kleurt het Schouwinksplein in Enschede oranje.Â
Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Nadat de dames de knoop doorhakten stuurden ze Wilma's man Tjeerd op de brommer de stad in. Die ving aanvankelijk bot, vertelt Betsie Lubbers: "Die oranjekoorts valt in de winkels tegen. Vlaggetjes waren amper te krijgen, of veel te duur."

In de twaalfde winkel raak

Als in de middag ook Betsie's man Bennie mee gaat, is het raak voor de twee mannen, de enige mannen van het Schouwinksplein. In de twaalfde winkel die ze bezoeken slaan ze flink wat vlaggetjes in. Betsie: "Met een stel vrouwen van het plein hebben we ze vervolgens opgehangen."

In het stadion

De buurt kruipt morgen samen voor de tv om de wedstrijd te kijken. Betsie niet, die zit met Wilma in het stadion: "Bennie is normaal steward, maar hij heeft zijn kaartje aan Wilma gegeven. Kunnen we samen." Uiteraard met vertrouwen in de goede afloop. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.