nieuws

Saxion bouwt in oude ziekenhuis MST in Enschede en wordt eerste gebruiker

Hogeschool Saxion wordt de eerste nieuwe gebruiker van het oude ziekenhuispand van het MST in Enschede. Zestig bouwvakkers geven de komende drie weken vol gas om het klaar te krijgen voor het nieuwe schooljaar.
In de nieuwe locatie komen drie afdelingen van Saxion. In het Saxion Centrum voor Ondernemerschap komen start-ups en wordt ondernemerschap gestimuleerd.
Saxion Smart Solutions wordt een afdeling voor 'interdisciplinair onderwijs', verschillende studierichtingen gaan hier samenwerken aan 'problemen van tegenwoordig'. 

'Thermoplastische materialen'

Het Thermoplastisch Laboratorium wordt iets nieuws voor Saxion. Het wordt een lab waarin studenten kunnen experimenteren met thermoplastische materialen, materialen die hard worden na verwarming. Bij de Universiteit Twente is een soortgelijk laboratorium, het TPRC.
Volgens Saxion worden daar de materialen ontwikkeld en kunnen er daarna toepassingen worden gezocht in het lab van Saxion.

Living In a Funky Environment

Het oude MST ziekenhuis is gekocht door de Belgische projectontwikkelaar LIFE, dat staat voor Living In a Funky Environment. Het totale vloeroppervlak beslaat 48.000 vierkante meter. Daarvan gaat Saxion drieduizend vierkante meter nu gebruiken.
Volgens Saxion wil LIFE het pand vooral voor studenten en startende ondernemers gebruiken. Ook worden er volgend jaar 250 wooneenheden opgeleverd. Honderd daarvan gaat Saxion gebruiken voor haar studenten die van buiten Europa komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.