nieuws

'Duitsers kunnen voetbalkaarten voor de voetbalfinale EK vrouwen teruggeven'

Duitsers willen meedenken met Oranje
Duitsers willen meedenken met Oranje
De ruim zevenduizend Duitsers die er op vertrouwden dat het Duitse vrouwenvoetbalteam zich zou plaatsen voor de EK finale en al kaarten in huis hebben, kunnen die teruggegeven. Dat bevestigt de KNVB.Â
Voor de finale van het EK voetbal komende zondag voor vrouwen in Enschede zijn al 7100 kaarten verkocht aan Duitse voetbalfans. De Duitse voetbalvrouwen werden echter in de kwartfinale onverwacht uitgeschakeld door Denemarken (1-2).
Het Nederlandse vrouwenteam is nog in de race en maakt vanavond een grote kans zich te plaatsen voor de finale in de Grolsch Veste. Maar dan moet wel gewonnen worden van Engeland. Ook deze halve finale wordt gespeeld in Enschede.

Meedenken met de voetbalgekke Oranjefans

De Duitsers willen wel meedenken met de Oranjefans. De TC Tubantia heeft gezien dat de Duitse krant Westfälische Nachrichten vandaag een oproep doet aan abonnees die een kaartje voor de finale hebben. 'Geef de kaarten voor de voetbalfinale terug aan Nederland. Geef onze voetbalgekke Nederlandse buren de kans om hun Oranje elftal in eigen huis aan te moedigen’. 
 
De krant wijst haar Duitse abonnees op de mogelijkheid om reeds gekochte kaarten voor de halve finale en eindstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen in Enschede terug te geven. De KNVB wil de kaarten best terugnemen. 
 

Teruggegeven kaarten in de vrije verkoop

"Voor de finale waren liefst 7100 kaarten verkocht aan Duitsers. Dat is bijna een kwart van de totale stadioncapaciteit van de Grolsch Veste, waar 30.000 toeschouwers terecht kunnen. De tickets kunnen geretourneerd worden. De KNVB blokkeert dan eerst de betreffende zitplaatsen en geeft ze vervolgens weer vrij voor verkoop aan nieuwe belangstellenden", zegt KNVB-woordvoerder Van de Kolk tegen de TC Tubantia.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.