nieuws

Enschede maakt zich op voor halve finale EK met de Oranjeleeuwinnen

Enschede maakt zich op voor de halve finale van het EK vrouwenvoetbal vanavond in de Grolsch Veste. De stad wordt volop ingericht om de voetbalfans te kunnen ontvangen. Enschede Promotie verwacht duizenden mensen in de fanzones. Die zones zijn op het Stationsplein en het Wilminkplein.
De Oude Markt is niet beschikbaar als fanzone. Op het horecaplein wordt de hele zomer Grolsch Summer Sounds gehouden. "Het Wilminkplein leent zich hier ook mooi voor. Het is een sfeervol plein met gras, prima voor een mooi voetbalsfeertje", zegt Catriene van den Akker van Enschede Promotie.
Vanaf het middaguur beginnen de festiviteiten in Enschede. Kinderen kunnen er voetbalspellen spelen, schminken, knutselen en dj's draaien muziek. Vanavond is de voetbalwedstrijd tussen Nederland en Engeland op beide pleinen op grote schermen te bekijken.

Fanwalk

Vanavond om 17.45 uur begint de fanwalk, vanaf het Stationsplein naar het voetbalstadion. Een wandeltocht van ruim vier kilometer. Hoeveel mensen daaraan meedoen kan Enschede Promotie nog niet zeggen. In elk geval rijdt een oranje dubbeldekker voor de wandelende stoet uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.