nieuws

Meer dan twee biertjes halen verbieden? Dauwpop-baas reageert: "Te zot voor woorden"

Om te voorkomen dat minderjarigen alcohol doorgegeven krijgen, mogen festivalbezoekers niet meer dan twee drankjes tegelijk bestellen. Dit plan van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid(STAP) wordt weggelachen door Rob Telgenkamp, de man achter Dauwpop en Ribs 'n Blues.
Telgenkamp laat geen spaan heel van het idee. En ook van de bedenkers heeft hij geen hoge pet op: "Laat die mensen alsjeblieft een andere hobby zoeken. Dit zijn overduidelijk mensen die mijlenver van de praktijk af staan."

Onderkent het probleem

Als directeur van het evenementenbureau achter onder andere Dauwpop en Ribs 'n Blues weet Telgenkamp wél waar hij over praat. En hij onderkent het probleem. Bij Dauwpop bijvoorbeeld krijgen minderjarigen een speciale polsband: "Maar ik sprak laatst de eigenaar van Lucky in Rijssen, die hetzelfde doet. Die haalt elke zondag ladingen lege Martini-flessen uit de bosjes."

Paard achter de wagen

Dat is dus ook niet de oplossing, dat weet Telgenkamp wel. Maar dit plan? "Da's het paard achter de wagen spannen. Ze halen de verantwoordelijkheid weg bij de overtreders én hun ouders." Daar zit volgens Telgenkamp de enige sleutel naar succes.
"Pak die jongere met dat biertje in zijn klauwen en geef die een dikke bekeuring." En hij wijst naar de ouders, die hun verantwoordelijkheid moeten pakken. "Papa en mama moeten blij zijn met deze maatregel, maar stimuleren hun kinderen juist om 'dan thuus maar' een pilsje te drinken. Zo leren ze het toch niet?"

Graag de discussie aan

Het is een onderwerp dat Telgenkamp aan het hart gaat. En hij gaat er graag over in discussie. Maar niet over dit soort ideeën: "Wat als ik zelf gewoon lekker vier bier wil drinken? Moet ik dan twee keer lopen? Te zot voor woorden dit." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.