nieuws

Enschede blijft oranje gekleurd: Leeuwinnen spelen de finale in Grolsch Veste

Enschede blijft de komende dagen oranje gekleurd. Fans in het stadion en in de binnenstad reageerden euforisch op de 3-0 winst tegen Engeland in de halve finale. Zondag is de finale, opnieuw in Enschede.
Het duel werd gevolgd door 27.000 toeschouwers. Ook in de binnenstad van Enschede was een scherm opgesteld bij het station. Daar keken ook nog enkele honderden fans die geen kaartje konden bemachtigen. 

Run op kaartjes
Inmiddels is een run op kaartjes voor de finale die ook in de Grolsch Veste wordt gespeeld. Oranje komt dan uit tegen Denemarken dat na strafschoppen Oostenrijk de baas was. 
Het duel kende aanvankelijk een zinderend verloop, maar al snel werden de Oranje Leeuwinnen sterker. Het leidde tot een doelpunt van Miedema in de eerste helft. In de 2e helft konden de Engelsen geen vuist maken en zag al snel dat oranje uitliep naar 2-0 door een doelpunt van Van der Donk.
 
Oranjemars
In de laatste seconde van de extra tijd scoorde Martens de 3-0 voor Oranje. Aan het begin van de avond liepen zo'n 6.000 fans vanuit de binnenstad in een Oranjemars naar de Grolsch Veste. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.