nieuws

Massale steun voor petitie tegen vestiging mega-varkenshouder in Mariënheem

De petitie die Stichting Varkens in Nood is gestart tegen 'varkensbaron' Adriaan Straathof die zich wil vestigen in Mariënheem krijgt massaal steun. Op de site Varkens in Nood was de petitie vrijdagmorgen al ruim 30.000 keer ondertekend.
Stichting Varkens in Nood startte dinsdag een petitie waarin werd opgeroepen tot een algeheel beroepsverbod voor de varkenshouder die vorige week zijn megastal in het Gelderse Erichem zag afbranden. Daarbij kwamen 24.000 varkens om.
Straathof kreeg recent toestemming om een varkensstal in Mariënheem te verbouwen naar een megastal met 11.000 varkens en daar wil Varkens voor Nood nu een stokje voor steken.
Binnen drie dagen verzamelde de stichting al meer handtekeningen dan de petitie voor het voortbestaan van het Nationaal Paracentrum Teuge en Luchthaven Teuge. Na een maand ondertekenden ruim 23.000 mensen de petitie naar aanleiding van de aangepaste vliegroutes bij Lelystad.
Het doel van de petitie tegen de mega-varkenshouder is om 40.000 handtekeningen te verzamelen, om het onderwerp zo op de politieke agenda te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.