nieuws

Lichaam vermiste Joey uit Haaksbergen gevonden in Turkije

Joey Hoffmann, vermist sinds 8 juli
Joey Hoffmann, vermist sinds 8 juli
In Turkije is het lichaam gevonden van de sinds vorige maand vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen. Joey werd vanochtend gevonden door de Turkse politie in een droge rivierbedding in het dorp Narlikuyu, in de buurt van de kustplaats Silifke. Daar werd Joey voor het laatst gezien.
Turkse media meldden vanochtend de vondst en de politiecommandant van Silifke bevestigde daarna tegenover de NOS dat het om Joey Hoffmann gaat.
De Turkse politie laat aan een verslaggever van het Algemeen Dagblad weten dat het erop lijkt dat Joey een natuurlijke dood is gestorven.

Vermissing
De 21-jarige Hoffmann werd sinds 8 juli vermist. Hij was met een busje naar Turkije gegaan om plaatsgenoten Derya en Bjorn Breukers te helpen bij de bouw van hun huis.

Vlak na aankomst zou Joey volgens het stel heimwee hebben gekregen en weer zijn vertrokken. Sindsdien werd er niets meer van hem vernomen.

Verwondingen Bjorn

Een dag na de vermissing van Joey werd Bjorn met ernstige verwondingen over het hele lichaam opgenomen in het ziekenhuis in de Zuid-Turkse plaats Silifke. Hij zou van een rots zijn gevallen en werd gevonden door militairen. Na behandeling in het ziekenhuis weigerde hij in het ziekenhuis te blijven, waarna hij samen met Derya vertrok.
Twee weken later wordt hij, samen met zijn vrouw Derya en net als Joey, als vermist opgegeven. Pas een week later komt het echtpaar weer op de radar, in Ankara. Daar vragen ze een nieuw paspoort aan op de Nederlandse ambassade. 
Het tweetal werkte sinds hun terugkomst in Silifke mee aan het onderzoek van de lokale politie in de zoektocht naar Joey. Zo werd de kampeerplek bezocht en de plek waar Bjorn van de rotsen zou zijn gevallen. Hoewel ze officieel niet als verdachten werden gezien, werden ze wel enige tijd vastgehouden door de politie en mochten ze het land niet verlaten.
Zoektochten
Meerdere keren trok de politie het gebied in om te zoeken naar Hoffmann. Dat leverde telkens niets op. Op 12 augustus kwam een Nederlands team met zoekhonden aan in Turkije om te zoeken. 
Vanochtend, enkele uren voordat de Nederlandse honden op zoek zouden gaan, werd het lichaam van Hoffmann gevonden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.