nieuws

Enschede maakt zich op voor finale EK vrouwenvoetbal

EK-finale vrouwenvoetbal
EK-finale vrouwenvoetbal
De finale van het EK vrouwenvoetbal wordt vandaag in Enschede gespeeld en dus is men in de stad al volop bezig met de voorbereidingen. Net als donderdag tijdens de halve finale, worden er weer Fanzones ingericht op het Wilminkplein en het Stationsplein in het centrum van de stad.
In de Grolsch Veste moeten de Oranjevrouwen het opnemen tegen het team van Denemarken. Het stadion is volledig uitverkocht, onder de toeschouwers is ook premier Rutte. Volgens de UEFA is een Europese eindronde voor voetbalsters nog nooit eerder zo goed bezocht. Vanwege de drukte, wordt bezoekers geadviseerd om op tijd van huis te gaan. 
Ook vandaag vertrekt een bonte stoet oranjesupporters in een Fanwalk richting de Grolsch Veste. De supporters lopen een route van vier en een halve kilometer naar het stadion. Ze vertrekken om 13.45 uur.
Voor de finale heeft de NS extra treinen ingezet en er worden extra stops gemaakt op station Enschede Kennispark. De aftrap voor de finale is om 17.00 uur. Mensen uit Enschede en omgeving wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen. 
RTV Oost doet vanaf 13.30 uur verslag van de sfeer in Enschede rond de finale. Op tv en radio wordt onder meer aandacht besteed aan de Fanwalk naar stadion de Grolsch Veste.
De EK-finale is niet het enige sportevenement van betekenis. Vanaf 15.00 schakelen we ook met Stegeren, waar het CSI Ommen wordt verreden. Paardensport met topcombinaties onder wie regionale coryfeeën als Marc Houtzager, Willem Greve, Jur Vrieling, Gert Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder.
Beide evenementen zijn ook te volgen via Radio Oost, onze Facebookpagina en onze website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.