nieuws

Tara te Wierik uit Wijhe draagt wedstrijdbal EK-finale Vrouwen stadion in

De 12-jarige Tara te Wierik uit Wijhe staat vandaag in de EK-voetbal finale van de Oranje dames tegen Denemarken. Niet als speelster maar als drager van de wedstrijdbal. Een meisjesdroom die uitkomt.
Ze won het erebaantje met een paar voetbaltrucks die ze op film heeft vast gelegd. Ze werd uit een kleine honderd inzendingen gekozen als winnaar en mag naast de scheidsrechter en de dames van Oranje de bal het FC Twente stadion indragen.  
Ze is zelf idolaat van voetbal en speelt sinds haar vijfde bij Wijhe 92. Inmiddels is ze ook geselecteerd voor de jeugdselectie van de KNVB en na de zomer gaat ze in het elftal van PEC Zwolle voor meisjes onder de veertien jaar spelen. Ze hoopt op een eigen voetbalcarrière en is een groot fan van de Oranje dames.
Tijdens een training heeft ze deze week haar idolen, Lieke Martens en Jackie Groenen, al mogen ontmoeten. "De Oranje dames zijn heel aardig en super attent voor de fans", aldus Tara die staat te popelen om de arena vanmiddag samen met de speelsters te betreden. "Best spannend, ik ben nu nog niet zenuwachtig maar dat komt nog wel als ik het veld oploop in de uitverkochte Grolsch Veste." 
Een leuke taak, want na het officiële startsein mag ze samen met haar ouders op de VIP-tribune plaats nemen om de finale tussen Nederland en Denemarken te bekijken. Over de uitslag is ze positief. "De Deense vrouwen zijn erg goed maar Nederland is volgens mij beter, dus dat feestje komt in orde."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.