nieuws

Te koop: de beroemdste boekenkraam van de Deventer Boekenmarkt

Het zijn honderden oude, houten wijnkisten die samen een prachtige, slingerende boekenkast vormen. Eigenaar Kees de Vos zoekt een koper.
Het is misschien wel de meest fotogenieke boekenstand van de Deventer Boekenmarkt, die vandaag voor de 29ste keer wordt gehouden. Ieder jaar wordt de reusachtige boekenkast van wijnkisten op het Grote Kerkhof door talloze mensen gefotografeerd of gefilmd. En in kranten, magazines en op websites; overal vind je de nering van Kees de Vos terug.

Al 30 jaar op reis

"Maar ik zoek een koper, ik zal er toch een keer mee moeten stoppen", zegt Amsterdammer De Vos. Hij reist al 30 jaar met zijn karakteristieke kast stad en land af. 
Maar wat moet zijn verzameling houten wijnkisten kosten? "Dat zal 't probleem niet zijn", zegt De Vos. "Maar je moet er wel een vrachtauto voor rijden en daar zit een investering aan vast."

Altijd aanspraak

Toch heeft hij goede hoop binnen afzienbare termijn een koper te vinden. "Ik kan het iedereen aanraden. Je hebt altijd aanspraak, krijgt altijd leuke reacties en hebt altijd leuke klanten."
Kandidaat-kopers kunnen zich - aldus De Vos - melden bij de organisatie van de Deventer Boekenmarkt. "En dan komen ze vanzelf bij mij terecht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.