nieuws

FC Twente sluit oefencampagne af met nederlaag tegen Mainz'05

Trainer Rene Hake
Trainer Rene Hake
Ook in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding heeft FC Twente het doel niet weten te vinden. Tegen FSV Mainz'05 werd voor de vijfde keer op rij niet gescoord. De ploeg uit de Bundesliga was met 2-0 te sterk.
De wedstrijd, die achter gesloten deur werd gespeeld, duurde drie keer 45 minuten. In de eerste negentig minuten stond bij Twente de eerste keus in het veld en in het laatste gedeelte mochten veel wisselspelers hun opwachting maken. Tegen Mainz was de ploeg van Rene Hake de mindere, maar verdedigend stonden de Enschedeërs goed en kon het redelijk overeind blijven. Aanvallend wist Twente weinig tot niets te creëren. 
In de laatste 45 minuten werd het niveauverschil duidelijk en kwam Mainz al snel op voorsprong via Bungert. Een overtreding van Van der Lely leidde een kwartier voor tijd de 2-0 in. De verdediger veroorzaakte een strafschop die door Brosinski werd benut. 

Voorbereiding

Het was voor de Tukkers de laatste krachtmeting voor het begin van de competitie. Volgende week zondag wacht gelijk een lastige klus in de eerste competitieronde, want dan is in Rotterdam landskampioen Feyenoord de tegenstander.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.