nieuws

Diederik Boer eerste keus bij PEC Zwolle, Brondeel onder de lat bij FC Twente

De trainers van de vier Overijsselse clubs hebben hun keuze met betrekking tot de eerste doelman gemaakt. Bij drie van de vier clubs staat er ten opzichte van vorig seizoen een nieuwe sluitpost onder de lat.

PEC Zwolle

Bij PEC Zwolle is Diederik Boer, die na drie jaar Ajax terugkeerde op het oude nest, na de oefenwedstrijd tegen Cambuur (4-0) benoemd tot eerste doelman. Hij krijgt de voorkeur boven Mickey van der Hart, die de laatste twee seizoenen onder de lat stond. Na het laatste oefenduel zei trainer John van 't Schip dat 'ervaring en coaching' de doorslag hebben gegeven.

FC Twente

Bij FC Twente werd het contract van Nick Marsman niet verlengd en werd Jorn Brondeel aangetrokken van NAC Breda. De 24-jarige Belg krijgt van trainer Rene Hake dit seizoen de voorkeur boven Joel Drommel. 

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie en moest op zoek naar een nieuwe doelman nadat het contract van Theo Zwarthoed afliep. Sonny Stevens kwam over van FC Twente en krijgt van trainer Leon Vlemmings de kans onder de lat. Maarten de Fockert is tweede doelman.

Heracles Almelo

Het leek erop dat Heracles Almelo ook op zoek moest naar een doelman aangezien Bram Castro deze zomer naar AA Gent zou verkassen. Door onduidelijke reden ging dat niet door en daarom staat de Belg dit seizoen gewoon in het doel bij de Almeloërs. Harm Zeinstra moet daardoor genoegen nemen met een plek op de bank.   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.