nieuws

"Enschede is vandaag de hoofdstad van Europa"

"Enschede is vandaag even de hoofdstad van Europa. We kunnen vandaag historie schrijven." Burgemeester Van Veldhuizen van Enschede is een trots man. Vanmiddag wordt in de Grolsch Veste de finale van het EK Vrouwenvoetbal gespeeld. Duizenden supporters stroomden vanaf het middaguur de stad in.
"Het belang voor de stad en voor de regio is enorm. In geld is dat niet uit te drukken. En veel spelers met Twentse roots, zij kunnen iets teruggeven aan de stad."
Vanaf het middaguur liepen de fanzones vol. "Wereldwijd kijken zo'n vijftien miljoen mensen naar de wedstrijd is de inschatting", zegt Van Veldhuizen. "Donderdag liepen vijfduizend mensen mee in de Fanwalk, dat zullen er nu tweeënhalf duizend meer zijn denk ik." 
Qua publiek is het wel anders dan bij het mannenvoetbal. De sfeer is in elk geval gemoedelijk. "Maar als burgemeester sta je altijd op scherp, ben je altijd voorbereid op vervelende dingen." 
En de uitslag? Van Veldhuizen houdt wel van een thriller, lijkt het. "Ik denk dat Nederland wint, maar na verlenging en penalty's."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.