nieuws

Oranjevrouwen schrijven historie in Enschede: Europees kampioen

De Oranjevrouwen hebben voor het eerst in de historie de Europese titel in de wacht gesleept. In de Grolsch Veste in Enschede was Nederland in een spannende eindstrijd met 4-2 te sterk voor Denemarken. 
Bij Oranje mochten FC Twente-speelsters Sherida Spitse en Kika van Es en verdediger Anouk Dekker uit Wierden in de basis starten. Waar menig finale vaak niet aan de verwachtingen voldoet, gold dat niet voor de finale van het Europees kampioenschap. Vanaf het begin was het vuurwerk in Enschede. Denemarken kreeg al na vijf minuten een strafschop na een overtreding van Van Es. Nadim faalde niet van elf meter: 0-1. 

Snel herstel

Nederland ging niet bij de pakken neer zitten en wist vrij snel de stand in evenwicht te brengen. Na een aanval uit het boekje wist Miedema, op aangeven van Van de Sanden, de 1-1 binnen te schieten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft en dat zorgde voor een aantrekkelijk duel. Na een klein half uur bracht Martens met een afstandsschot Oranje op een 2-1 voorsprong. Even later was het echter alweer gelijk via Harder, die knap naar binnen sneed en Van Veenendaal kansloos liet: 2-2.

Spitse goud waard

Nederland kwam na rust sterk uit de kleedkamer en dat werd na vijf minuten beloond. Op twintig meter van het doel mocht aanvoerder Spitse aanleggen voor een vrije trap en met een laag schot wist ze de Deense doelvrouw te verschalken: 3-2. Ook daarna was het gastland de betere en vergat Miedema de wedstrijd in het slot te gooien. Het bleef daarom bloedstollend spannend in de Grolsch Veste. Vlak voor tijd kwam aan alle onzekerheid een einde. Miedema schoot de 4-2 binnen en bezorgde daarmee Nederland de eerste Europese titel.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.