nieuws

Zomer in OV: Klederdracht en boerengolf

In de maanden juli en augustus volgt RTV Oost 18 gezinnen en stelletjes in de dagelijkse serie ‘Zomer in Overijssel’. Ze vieren een week lang vakantie in Overijssel. Deze week volgen we Yvonne en Hans Verboom uit Den Haag en de familie Honders uit Hoogvliet. Wat vinden zij van onze provincie en waarmee kunnen we ze verrassen?
De sportieve Yvonne en Hans deze week op Camping ‘t Reestdal in Balkbrug. Voordat zij hun 'Dassenhome' mogen betrekken verkennen ze eerst de omgeving. Zo duiken ze in de geschiedenis van het Staphorster stipwerk, waar het stel er niet aan ontkomt om de traditionele kleding nog even te showen. Later in de middag waant het stel zich in Schotland tijdens de Highland Games in Dedemsvaart. Touwtrekken, boomstamgooien, boogschieten... en dat alles natuurlijk in traditionele Schotse kilt.

De familie Honders (Sarina, Willy en kinderen Aïsha, Vingino en Djiano) verblijven deze week op het Twentse platteland in Wierden. De familie bezoekt het brandweermuseum in Rijssen, genieten ze van een High Tea en spelen ze een potje boerengolf.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.