nieuws

Beerze Bulten gaat opnieuw voor wereldrecord

Gasten op de Beerze Bulten tijdens een andere recordpoging
Gasten op de Beerze Bulten tijdens een andere recordpoging
Als het aan vakantiepark Beerze Bulten ligt, dan wordt er woensdag een poging gedaan om een wereldrecord te verbreken. In 2014 werd op het park ook al een wereldrecord gebroken, wat een officiële vermelding in het Guinness Book of World Records opleverde.
Het Wereldrecord dat Beerze Bulten woensdag probeert te verbreken staat vermeld als 'The largest game of balloon tag'. In korte tijd moeten er honderden ballonnen, die vastgemaakt zijn aan de benen, door de deelnemers kapot worden getrapt tot het moment dat er één winnaar overblijft.

Ruim drieduizend gasten

Dit wereldrecord is in januari 2015 gevestigd door 280 deelnemers in Londen. "Er zullen woensdag ruim drieduizend gasten aanwezig zijn op het park en de verwachting is dan ook dat er wederom een wereldrecord gevestigd gaat worden in Beerze, maar natuurlijk blijft het spannend en zijn we afhankelijk van de deelnemers", aldus eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn.
In 2014 werd er in het zwembad van Beerze Bulten een wereldrecord gevestigd met 'de meeste mensen van een waterglijbaan binnen een uur'. Met 396 deelnemers heeft het vrijetijdspark hiermee een vermelding gekregen in het Guinness Book of World Records. Ook in 2015 werd een wereldrecord 'hoepelstappen' behaald op het vakantiepark, maar dan onofficieel en zonder vermelding.

'Mooie uitdaging'

Hagedoorn: "Het is een mooie uitdaging om met zijn allen voor een wereldrecord te gaan. De vorige recordpogingen waren een groot spektakel en we merken dat onze gasten het erg leuk vinden om mee te werken aan een wereldrecordpoging. Een nieuwe vermelding in het Guinness Book of World Records is absoluut haalbaar."
Vanwege de eisen van het Guinness Book of World Records zal er een notaris aanwezig zijn en enkele waarnemers die de deelnemers tellen. De recordpoging dient daarnaast vastgelegd te worden door video- en fotocamera’s. De recordpoging wordt om drie uur 's middags gedaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.