nieuws

Denekamper die verdacht wordt van natuurbranden houdt zijn mond

Tegenover vrienden bekende een 27-jarige Denekamper dat hij branden stichtte in natuurgebieden rond zijn woonplaats, maar tegenover de rechter houdt de man zijn mond. "Ik wil daar nog niets over zeggen", aldus de man tijdens een pro-formazitting vanmorgen.
De verdachte Denekamper werd op 30 april aangehouden, na een weekend waarin op tien plekken in Twente brand uitbrak in natuurgebieden rondom Denekamp, Beuningen en Lattrop. Een jachtopziener tipte de politie nadat hij de verdachte had zien wegvluchten in zijn auto.
Na inzet van een politiehelikopter werd hij thuis aangehouden. Op dit moment wordt de Denekamper van twee branden verdacht, maar de kans dat het Openbaar Ministerie hem voor meer branden dagvaardt is groot.

Schade en onrust

De natuurbranden veroorzaakten veel schade en grote onrust onder bewoners van het Twentse buitengebied. Voor de brandweer was het een druk weekend: de ene grote natuurbrand was nog niet geblust of de volgende werd alweer gemeld.
De brandweerlieden werden bij de bluswerkzaamheden bijgestaan door collega's uit Duitsland.

Geen onbekende

De Denekamper is geen onbekende van justitie. Er hangt hem nog een voorwaardelijke celstraf van bijna 9 maanden boven het hoofd na een veroordeling wegens een diefstal van een vuurwapen.
En in 2015 werd de man door de rechter in Zwolle veroordeeld omdat hij op het Dickensfestijn in Deventer valse biljetten van 50 euro uitgaf. Hij werd betrapt toen een bakker het biljet niet vertrouwde en de politie waarschuwde. In de onderbroek van de man werden 24 valse biljetten gevonden.

Valse briefjes

De Denekamper had op grote schaal valse briefjes uitgegeven bij voetbalkantines in Oost-Nederland. De snoep en frisdranken die hij daar kocht verkocht hij vervolgens door op zijn werk als touringcarchauffeur.
De rechtbank behandelt de zaak op 3 november inhoudelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.