Vrouwenvoetbal in de lift: concurrenten in Delden starten samen club voor vrouwen

Na de Europese titel voor de Oranjedames zit het vrouwenvoetbal in de lift. In Delden gaan twee voetbalclubs samen een voetbalclub voor vrouwen oprichten. De nieuwe club SVO Twickel start in september.

Het is een bijzondere samenwerking, want de nieuwe club voor vrouwenvoetbal komt tot stand door een samenwerking tussen de twee concurrerende voetbalclubs SV Delden en Rood Zwart. De mannen blijven gewoon bij hun eigen club spelen. 

Belangstelling

"We merken dat de belangstelling voor het vrouwenvoetbal toeneemt en we hopen daar natuurlijk en graantje van mee te pikken", vertelt voorzitter Binne Visser van SVO Twickel.

Ook C1-speelster Romee Twilhaar ziet het enthousiasme groeien. "Nu de vrouwen hebben gewonnen, ziet iedereen dat ook vrouwen goed kunnen voetballen. En mijn vriendinnen vinden het ook leuk om te zien."

110 meiden

De nieuwe voetbalclub voor vrouwen bestaat straks uit zeven teams. In totaal komen 110 meiden uit voor de nieuwe club. "Ik hoop natuurlijk dat er wat talenten tussen zitten en dat ze ooit bij de Oranje Leeuwinnen zullen spelen", aldus Visser.

Ook andere clubs in Overijssel hopen met het behalen van de Europese titel nieuwe leden te werven. Zo roept Sportclub Overdinkel in een Facebook-bericht meiden op zich aan te melden voor de voetbal. 

Word ook leeuwin....Dames, meiden jullie zijn welkom bij Sportclub Overdinkel. Een club met passie voor damesvoetbal. En...

Posted by Sportclub Overdinkel on Monday, August 7, 2017

Deel dit artikel: