nieuws

Recordpoging ballon kapot trappen op camping Beerze Bulten lijkt geslaagd

Knoop een touwtje aan de enkel, doe er een ballon aan en zorg dat er zoveel mensen bij elkaar zijn. Dat was vanmiddag het geval bij de recordpoging ballon kapot trappen op camping Beerze Bulten in Beerze.
Drie jaar geleden werd al een wereldrecord gebroken, door met zoveel mogelijk mensen van een waterglijbaan te glijden. Deze keer moesten er meer dan 280 mensen, het oude record dat twee jaar terug in Londen werd gevestigd, meedoen.

Voornamelijk kinderen

En dat lukte ruimschoots. Uiteindelijk stonden er 505 mensen, voornamelijk kinderen, op het grote grasveld van de camping. Doel was om te proberen de ballon van iemand anders kapot te trappen.
Na het startsein groeide de groep uitvallers razendsnel. De 15-jarige Rik van Egmond uit Rijnsburg slaagde er uiteindelijk in om als laatste over te blijven en de beker te winnen.

Officiële papieren

Maar daarmee is het record nog niet officieel. De notaris gaf haar goedkeuring aan de gang van zaken. Maar er moeten nu in een hoogwerker gemaakte beelden en officiële papieren naar Londen worden gestuurd. Over enkele maanden wordt pas duidelijk of het record in het Guinness Book of Records komt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.