Nieuwe zoekactie gestart om vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen te vinden

De Turkse politie is een nieuwe zoekactie gestart naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen.

Zo'n 20 agenten en militairen zoeken met twee speurhonden en speciale apparatuur naar sporen van Joey. Ook wordt met een warmtecamera gezocht. De honden zijn overgevlogen uit Ankara. Ze zijn gespecialiseerd in het vinden van lijken. 

Afgelopen zaterdag werd zonder succes gezocht door 75 agenten, maar de actie werd later die dag afgeblazen door de hitte. De Haaksbergenaar verdween 8 juli spoorloos in de heuvels bij de Turkse kustplaats Silifke. Hij was met het echtpaar Bjorn en Derya Breukers naar Silifke gereisd om hen te helpen bij de bouw van hun huis. Hij kampeerde met het stel op land dat zij wilden kopen. 

De Haaksbergenaar wilde naar huis, maar is nooit aangekomen. De Turkse politie heeft het echtpaar Breukers enkele dagen vastgehouden, maar later vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs van mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning of vermissing. Het paar mag voorlopig Turkije niet verlaten. 

Ondertussen wordt steeds duidelijk waar het echtpaar verbleef toen zij twee weken zoek waren. Ze blijken onder meer gebivakkeerd te hebben in een woning van de oma van Derya in Tarsus, de woonplaats van de vader van Derya. 

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede 112 Nieuws
Deel dit artikel: