nieuws

Werkstraf geëist tegen man uit Zalk voor ongeval met dodelijke afloop

Fietsster overleed na aanrijding in Zwolle
Fietsster overleed na aanrijding in Zwolle
De officier van justitie in Zwolle heeft 240 uur werkstraf en een jaar onvoorwaardelijke rijontzegging geëist tegen een 58-jarige man uit Zalk. De man reed 9 september vorig jaar een 14-jarige scholiere uit Kamperveen aan op de kruising bij de Oude IJsselbrug in Zwolle. Het meisje overleed later aan de gevolgen van het ongeluk.
De man reed in een bestelbus met paardentrailer door rood en verklaarde voor de rechter dat hij zowel het verkeerslicht als het meisje niet zag. "Ik weet niet meer wat er gebeurde" aldus de verdachte. "Opeens hoorde ik een klap en zag een fiets liggen. Het is mij overkomen."

Zes seconden lang niets gezien

Waarom het ongeluk gebeurde is ondanks uitgebreid onderzoek niet duidelijk geworden. Een getuige die achter de verdachte reed zag het verkeerslicht op de brug al op oranje springen en zag het meisje met haar fiets ook al staan. Duidelijk is dat de veroorzaker zes seconden voorafgaand aan het ongeval niets heeft meegekregen van de verkeerssituatie.
Uit het verkeersonderzoek bleek verder dat het meisje 0,3 seconden voordat het fietsverkeerslicht op groen sprong al vertrok. Volgens de officier van justitie was daar niets mis mee, maar de advocaat maakte er wel een punt van. Hij vroeg de rechtbank met een andere bril naar de zaak te kijken. Een jaar ontzegging van het rijbewijs zou het einde van het bedrijf van de verdachte betekenen gaf de advocaat de rechtbank mee.
Over 2 weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.