nieuws

Overvallers Plus Almelo duidelijk in beeld bewakingscamera, wie weet meer over ze?

Onder de Loep
Onder de Loep
Twee overvallers hebben maandag 31 juli medewerkers van de Plus aan de Vriezenveenseweg in Almelo de stuipen op het lijf gejaagd. Ze slaan rond 20.05 uur kort na sluitingstijd de glazen deur in en halen dan razendsnel twee geldcassettes uit de pinautomaat bij de uitgang van de winkel.
Er zijn bewakingsbeelden van de overval. Daarop is te zien dat een een medewerkster vlak voor de eerste klap met de moker tegen de deur nog bij de geldautomaat is. De rest van het personeel is nog druk om de winkel af te sluiten.
Geschrokken van de klap maakt het personeel zich uit de voeten. Een van de overvallers klimt door een gat in de deur en pakt de geldcassettes, waarna hij weer naar buiten gaat en samen met de andere dader richting de naastgelegen Tijhofslaan wegrent.

Beige geldcassettes met groene handvatten

Ze hebben dan de tweee opvallende cassettes met groene handvatten bij zich. Naast een onbewoond huis aan de Tijhofslaan hebben de overvallers een witte gestolen Piaggio scooter neergezet. De scooter valt op omdat de rechter spiegel ontbreekt.
De scooter is eerder gestolen aan de Hendrick de Keyserstraat in Almelo, na de overval wordt de witte Piaggio naast een huis aan de De Ruyterstraat achtergelaten. De daders waren voorafgaand aan de overval vermoedelijk enkele dagen in of in de omgeving van Almelo.

Tijdspad:

  • 27 juli 19.00 uur - 28 juli 08.00 uur: scooter gestolen bij flat Hendrick de Keyserstraat
  • 29 juli 05.10 uur: gestolen scooter weggezet aan Tijhofslaan en daarna Plus supermarkt verkend
  • 31 juli 20.05 uur: Plus supermarkt overvallen
  • 31 juli na 20.05 - 1 augustus 08.20 uur: gestolen scooter achtergelaten naast huis De Ruyterstraat 

Signalement dader 1:

  • Huidskleur: donker

  • Lengte:1.80 meter

  • Kleding: zwart petje met witte opdruk NY en blauw logo, sportschoenen, zwart vest met capuchon en blauwe spijkerbroek

Signalement dader 2:

  • Huidskleur: donker

  • Lengte:1.80 – 1.85 meter

  • Kleding: zwart petje, zwarte schoenen, zwart vest met capuchon, donkere broek.

Tips

Wie weet meer over de twee overvallers, over de geldcassettes of over de gestolen witte Piaggio scooter? Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.