nieuws

International Olaf Schaftenaar blijft bij Landstede Basketbal

Olaf Schaftenaar (rechts)
Olaf Schaftenaar (rechts) © ANP
Olaf Schaftenaar speelt ook komend seizoen voor Landstede Basketbal. De forward, die dit jaar werd verkozen tot 'Rookie of the Year' en een plek afdwong bij de nationale ploeg, heeft voor één seizoen bijgetekend.
Ik heb het hier goed naar mijn zin en ik kijk uit naar het komende jaar", aldus Schaftenaar, die Landstede daarmee ook wat teruggeeft voor het vertrouwen dat de club eerder in hem had. Toen Schaftenaar naar Zwolle werd gehaald, was hij nog geblesseerd.
Schaftenaar: "De club heeft daarnaast het geduld opgebracht, waardoor ik weer fit binnen de lijnen kon terugkeren. Daar ben ik Landstede Basketbal zeer dankbaar voor."
De 24-jarige forward denkt dat hij nog niet is uitgeleerd in Zwolle: "Ik heb het gevoel dat er nog wel verbetering in mijn spel zit, dus volgens mij is dit niet het juiste moment om naar het buitenland te gaan. Daarnaast beschikken wij in Zwolle nu over een sterk team, met zowel ervaren als talentvolle spelers."
Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen is blij dat Schaftenaar nog een jaar blijft: "Hij heeft het afgelopen jaar goed gedaan. Iedereen kijkt uit naar zijn driepunters, maar hij doet veel meer. Met name zijn teamgerichtheid wordt zeer gewaardeerd."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.