Nederlandse zoekhonden naar Turkije om te zoeken naar vermiste Joey uit Haaksbergen

Stichting Signi Honden vertrekt zaterdag met drie honden naar Turkije, om te helpen zoeken naar de vermiste Joey Hoffmann uit Haaksbergen. De honden van Signi zijn gespecialiseerd in het opsporen van vermiste mensen. "We hopen een bijdrage te kunnen leveren."

Joey Hoffmann wordt sinds een maand vermist. Verschillende zoekacties in de heuvels rond Silifke hebben tot nu toe nog niets opgeleverd. 

"We hopen dat we zondag, anders maandag kunnen beginnen met zoeken", zegt Janette Kruit van Signi Zoekhonden. Een van de honden is speciaal getraind in het volgen van oude sporen. De andere twee worden gebruikt om 'vrij' te zoeken. 

Signi heeft zelf contact gezocht met de familie van Joey Hoffmann en later met de politie in Haaksbergen. Om de actie zoveel mogelijk kans van slagen te geven heeft de familie iets meegegeven waar de geur van de vermiste aan hangt.

De afgelopen dagen is alles in het werk gesteld om de reis naar Turkije te kunnen maken. De weg is nu vrij om de drie honden naar het gebied te laten afreizen om te helpen zoeken.

Deel dit artikel: