nieuws

PEC Zwolle zonder Koppers en Marinus in seizoensouverture

Vanavond trappen ADO Den Haag en FC Utrecht af voor het begin van een nieuw eredivisieseizoen. Voor PEC Zwolle begint het nieuwe seizoen zondag in het eigen MAC3Park stadion. In de ouverture is Roda JC de tegenstander.
De Zwollenaren hebben een redelijk succesvolle voorbereiding achter de rug waarin de ploeg van John van 't Schip ongeslagen bleef. Acht wedstrijden werden gewonnen en twee eindigden in een gelijkspel. Dico Koppers, Diederik Boer, Erik Bakker, Piotr Parzyszek en Younes Namli werden deze zomer aangetrokken door de bekerwinnaar van 2014. 

Koppers niet wedstrijdfit

Nieuwkomer Dico Koppers kan tegen Roda JC nog niet zijn eredivisiedebuut maken voor PEC Zwolle want de verdediger is nog niet wedstrijdfit. Rick Dekker, inmiddels terug op het trainingsveld na maanden blessureleed, moet ook nog wedstrijdritme opdoen. Wouter Marinus staat met een hamstringblessure nog een tijdje aan de kant.
Verder kan John van 't Schip beschikken over een fitte selectie. De oefenmeester wilde vrijdag de opstelling nog niet prijsgeven, maar de verwachting is dat hij met dezelfde elf speelt als tegen SC Cambuur (4-0 overwinning).

"We staan als een team"

Middenvelder Mustafa Saymak heeft vertrouwen in het nieuwe seizoen: "We staan als een team dit jaar. Vorig jaar hebben we dat nagelaten op sommige momenten en lieten we de koppies hangen. Dat heb ik dit jaar nog niet gezien. Als we tegen Roda ons eigen niveau halen en goed spel laten zien als in de voorbereiding, dan komt het goed zondag."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.